به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، این تحقیق که توسط مجله "فارین پالیسی" و"مرکز پیشرفت آمریکا" انجام شده نشان می دهد 53 درصد از کارشناسان خبره در حوزه سیاست خارجی آمریکا با افزایش نیروها در عراق مخالفند. این رقم 22 درصد افزایش را نسبت به زمان آغاز استراتژی افزایش نیروها توسط بوش در اوایل سال جاری میلادی نشان می دهد.
در این نظرسنجی 108 کارشناس برجسته شامل جمهوریخواه و دموکرات مورد پرسش قرار گرفتند و اکثر آنها از هر دو طیف مخالفت خود را با افزایش نیروها ابراز داشتند. از طیف جمهوریخواهان دو سوم آنها این سیاست را بی فایده توصیف کردند که سبب وخامت بیشتر اوضاع در عراق شده است.
به نوشته مجله فارین پالیسی(سیاست خارجی) که از سوی مؤسسه مطالعاتی کارنگی آمریکا منتشر می شود، کارشناسانی که در این نظرسنجی از روز 23 می تا 26 ژوئن(2 خرداد تا 5 تیر) مورد پرسش قرار گرفتند شامل مقامهای دولتی بلندپایه از جمله در وزارت امورخارجه، مشاوران امنیت ملی کاخ سفید و فرماندهان ارشد ارتش بوده اند.
رئیس جمهور آمریکا اوایل سال جاری در راستای سیاست تامین امنیت بغداد اعزام حدود 30 هزار نظامی دیگر به عراق را اعلام کرد. اما با وجود اعزام این تعداد نیرو، آنها نتوانستند به اهداف اعلام شده که برقراری امنیت در بغداد حداکثر تا اواسط ماه ژوئن بود، دست یابند.
قرار است "رایان کروکر"، سفیر آمریکا درعراق و ژنرال "دیوید پترائوس"، فرمانده کل نیروهای آمریکایی دراین کشور، ماه آینده گزارشی از ارزیابی امنیتی در عراق را به کنگره ارائه کنند. نمایندگان دموکرات و برخی جمهوریخواهان کنگره بر آغاز خروج نیروها از عراق اصرار دارند.
به نوشته فارین پالیسی، 70 درصد از کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی فوق از خروج نیروها از عراق حمایت کرده اند. آنها همچنین گفته اند که جنگ عراق ریشه اصلی شکست آمریکا در جنگ علیه تروریسم است. علاوه بر این، 91 درصد معتقد بودند دنیا برای آمریکایی ها و آمریکا خطرناک تر شده که 10 درصد بیشتر از آمار فوق در ماه فوریه گذشته است.
بیش از 80 درصد این کارشناسان نیز گفتند که با وجود بهبود قابل ملاحظه در فعالیت های امنیتی و اطلاعاتی انتظار دارند در دهه آینده آمریکا هدف حمله تروریستی دیگری در حد حملات 11 سپتامبر قرار گیرد.
58 درصد نیز پیش بینی کردند در دهه آینده، خاورمیانه درگیر تبعات جنگ عراق به ویژه تشدید تنش بین شیعه و سنی خواهد بود و در نتیجه آن به عقیده 35 درصد از این کارشناسان، حکومت های دیکتاتوری عربی خاورمیانه از پیگیری اصلاحات سیاسی منصرف خواهند شد. تنها 3 درصد معتقد هستند آمریکا به هدف خود که تبدیل عراق به پایگاه دموکراسی در خاورمیانه است، طی دهه آینده دست خواهد یافت.
نظر شما